Αφού πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην κατηγορία, ο ΟΦ Ιεράπετρας θα προσπαθήσει να την επαναλάβει και στην έδρα του. Η ομάδα της Κρήτης έχει βγάλει μέχρι τώρα μεγάλα σκορ και στα παιχνίδια της έχουν μπει 30 γκολ, όσα και στα παιχνίδια της ΑΕ Καραϊσκάκης.


Στην Ιεράπετρα ταξιδεύει η Παναχαϊκή, που στον πρώτο γύρο πέτυχε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα υποδεχόμενη το σημερινό της αντίπαλο. Μάλιστα το 2-0 (56’ πέναλτι Αραβίδης, 82’ σουτ Μπάτροβιτς) δεν ήταν πολύ εύκολο και κρίθηκε στο πέναλτι που κέρδισε ο Κουσκουνάς από τον Μασουέρο και την αποβολή του Αργεντίνου αμυντικού.


Από εκείνο το παιχνίδι βέβαια έχουν αλλάξει οι δύο προπονητές, ενώ ο ΟΦ Ιεράπετρας έχει προσθέσει ορισμένους παίκτες. Ο προπονητής τους ΟΦ Ιεράπετρας Τιμόθεος Καβακάς, είχε ένα σύντομο πέρασμα στην καριέρα του από την Παναχαϊκή. Ξεκίνησε τη σεζόν 2012-13, αλλά έφυγε μετά από τρία μόλις παιχνίδια χωρίς να ηττηθεί η ομάδα, αφού έκανε τρεις ισοπαλίες. Ο 48χρονος Καβακάς έχει δουλέψει σε 18 διαφορετικές ομάδες στα Εθνικά πρωταθλήματα.


Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί και πάλι αντίπαλες την περίοδο 2006-07 στο Νότιο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Στην προσπάθειά του να σωθεί ο ΟΦ Ιεράπετρας είχε νικήσει την Παναχαϊκή στις 6 Μαΐου 2007 με 2-1 (7’ σουτ Εκοτό-Εκοτό, 45’ σουτ Μποχώνης – 12’ κεφαλιά Γκάτσης).