Για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League για τον Νότιο Όμιλο η Ρόδος πέτυχε την πρώτη νίκη της σεζόν καθώς επικράτησε 3-2 με ανατροπή της Καλλιθέας στο «Ελ Πάσο» σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.


Η Ρόδος στο 17′ άνοιξε το σκορ όταν ο Μαρτσάκης τροφοδότησε τον Αρναρέλλη κι αυτός έγραψε το 0-1. Η Καλλιθέα μπήκε με… φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε για να σκοράρει. Στο 48′ δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Νικολόπουλου σε σέντρα του Χοτζάλι. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση με τον Πίτκα να πέφτει σωστά στη γωνία του και να απομακρύνει την μπάλα. Η ισοφάριση σε 1-1 ωστόσο ήρθε δύο λεπτά αργότερα με σουτ του Καββαδία.


Η Καλλιθέα έβγαλε αντεπίθεση και ο Μαρουκάκης με σουτ σημείωσε το 2-1 στο 54′, με την μπάλα να κοντράρει και στον Καραγεώργη. Η Ρόδος δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Δελαπόρτα 68′, που νίκησε τον Πάντο για το 2-2. Οι νησιώτες συνέχισαν να είναι απειλητικοί και έφτασαν στη δική τους ανατροπή με τον Βουργουντζή να πετυχαίνει το 2-3 στο 71′.


Διαιτητής: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Δ. Βεργέτης (Αργολίδας), Παγγουράς (Βοιωτίας)

4ος: Ψυχούλας (Βοιωτίας)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Π.Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιάννης Τάτσης): Πάντος, Παντελίδης (77' Φέκκας), Κρητικός, Καλύβας (89' Εγνκουεμ), Καντέ (77' Σάμιος), Παπαγγελής, Καραγιάννης (46' Χοτζάλι), Στούπης, Σταύρου (60' Τσιντωνης), Καββαδίας, Μαρουκάκης.


Π.Α.Ε. ΡΟΔΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Νικολόπουλος (58' Πεχλιβανόπουλος), Καψάλης, Καραγιώργης, Μαρτσάκης (67' Ρεβυθόπουλος), Χύσι (58' Βουργουντζής), Μπαξεβάνος, Τσίπρας, Ριτάκο (46' Δελαπόρτας), Σερέντιουκ, Αρναρέλλης (44' λ.τρ. Μακρής