«ΕΣΒΗΣΕ» Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΓΙΑΤΙ, ΘΕΕ ΜΟΥ;


Από τον Δημήτρη Αμούντζια


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ!


     Είναι κάποιες φορές που ενώ βρίσκεσαι σε ενεργητικότητα, αναρωτιέσαι μήπως κοιμάσαι και θα ξυπνήσεις από ένα άσχημο όνειρο. Και τότε ψάχνεις να βρεις αν είσαι καλά στην υγεία σου ή έχεις παραισθήσεις ή τουλάχιστον έχεις ανεβάσει υψηλό πυρετό! Κάπως έτσι ένοιωσα κι εγώ όταν με ειδοποίησαν ότι ο αδελφικός μου φίλος Θανάσης, αυτό το χρυσό άτομο της τοπικής μας κοινωνίας «έφυγε για την αιωνιότητα! Χτυπημένος από τον COVID-19 θα παλέψει τρομερά απέναντι στην Πανδημία η οποία τον χτύπησε από τον μήνα Νοέμβριο κι από τότε θα περάσει από διάφορα στάδια.

 Οι γιατροί και γενικά το νοσηλευτικό μας προσωπικό του Νοσοκομείο κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τον συνεφέρουν και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που το κατάφεραν. Όσες φορές όμως θα τολμήσουν να τον συνεφέρουν, θα πέσει και πάλι στην ανάγκη της διασωλήνωσης. Ο σύγχρονος ύπουλος εχθρός της ανθρωπότητας θα του έχει προξενήσει τόσες πολλές βλάβες ιδιαίτερα στο αναπνευστικό του και φυσικά, στους πνεύμονές του οι οποίες βλάβες δε θα είναι δυνατόν να ιαθούν! Έτσι, χθες λίγες ώρες μετά το μεσημέρι ο δημοφιλής συμπολίτης μας θα καταλήξει αφήνοντας την οικογένειά του τους φίλους του και τους συγχωριανούς του να αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι ανάλογο. Από χθες ο φίλος της φθιωτικής κοινωνίας, ο χαμογελαστός και καλοσυνάτος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται σε μια άλλη ζωή, εκείνη την πνευματική πλάι κι ανάμεσα στον Μεγαλοδύναμο και τους Αγγέλους!!!

     Ο Θανάσης Αργύρης γεννήθηκε στα Στύρφακα του Δήμου Λαμιέων στις 17-2-1959. Τελειώνοντας το σχολείο της Α/βάθμιας εκπαίδευσης, θα φοιτήσει στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας από το οποίο θα αποφοιτήσει. Στη συνέχεια θα πάρει μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για τη Σχολή Ενωμοταρχών στην οποία και θα εισαχθεί. Στη συνέχεια και αποφοιτώντας από τη συγκεκριμένη Σχολή θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία από διάφορες θέσεις και προσφέροντας άοκνες υπηρεσίες. Θα συνταξιοδοτηθεί πριν μερικά χρόνια κι θα ενώ θα κατέχει τη νευραλγική θέση του Προϊσταμένου Εγκληματολογικού! Περνώντας στους συνταξιούχους αστυνομικούς θα ασχοληθεί με τα «κοινά» και συγκεκριμένα θα εκλεγεί σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις Δημοτικός Σύμβουλος και φθάνοντας μέχρι της θέσης του Αντιδημάρχου! 

Στο μεταξύ από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο. Για 18 ολόκληρα χρόνια θα φορέσει και θα τιμήσει τη φανέλα του Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» ενώ θα είναι ένας από τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές που θα κάνει ντεμπούτο στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Χαρακτηριστικά για πρώτη φορά θα αγωνισθεί στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα στη συνάντηση «ΛΑΜΙΑ-ΞΑΝΘΗ 1-0. Εκτός όμως από την «κυανόλευκη» φανέλα θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και σε άλλες ομάδες όπως  στον Α.Σ. «ΠΑΛΛΑΜΙΑΚΗ», Α.Ο. «ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ», «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΑΣΤΕΡΑ» ΣΤΥΡΦΑΚΑΣ, «ΑΓΡΟΤΗ» ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ, «ΔΟΞΑ» ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ και «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» ΛΑΜΙΑΣ. Ακόμη θα δημιουργήσει την ομάδα ΕΦΗΒΟΙ Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» στην οποία θα αγωνισθεί συνάμα, ενώ ακόμη θα είναι ο δημιουργός της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ». Μετά την ποδοσφαιρική καριέρα θα ακολουθήσει τον δρόμο του προπονητή θητεύοντας με ιδιαίτερη επιτυχία σε διάφορες ομάδες της Φθιώτιδας. 

Συγχρόνως στη ροή των χρόνων θα δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια έχοντας πλάι του τη σύζυγό του Δήμητρα και τα δυο παιδιά του Δημήτρη και Νίκο. Μάλιστα, θα ευτυχήσει διαμέσου αυτών θα καμαρώσει κι εγγόνια, απολαμβάνοντας την πληρότητα έτσι την πληρότητα της ζωής του. Κι ενώ όλα θα πηγαίνουν για την οικογένειά του από το καλό στο καλύτερο, θα αρρωστήσει από την Πανδημία της εποχής και μόλις χθες θα φύγει για την αιωνιότητα!

Ο Θανάσης Αργύρης υπήρξε ένας καλοκάγαθος συνάνθρωπός μας με σεβασμό για τον διπλανό του, ενώ είχε πάρα πολλούς φίλους και ήταν πασίγνωστος σε όλη τη φθιωτική κοινωνία. Ο γράφων, με τον αείμνηστο πια, υπήρξαν αδελφικοί φίλοι με άριστες ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις. Η κάθε είδους βοήθεια από και προς ήταν πάντοτε ειλικρινέστατη, με βαθιά τα συναισθήματα της εκτίμησης, του σεβασμού και της αγάπης. Η επίγεια απουσία του Θανάση θα μου λείψει πάρα πολύ, ενώ θα λείψει σε υπέρτατο βαθμό κι από τον Δήμο μας και γενικότερα την τοπική μας κοινωνία. Τούτη την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, δε γνωρίζω τίποτε για τη Νεκρώσιμη Ακολουθία του αποθανόντα. Το μόνο που έχω να εξωτερικεύσω τούτη τη στιγμή θα είναι να απευθύνω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια και να της ευχηθώ να είναι πάντα υγιείς για να τον θυμούνται. 


«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ» Θανάση μου και σε ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για το άτομό μου! 

«ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ»!!!