Ο 49χρονος τεχνικός εξήγησε στο Gazzetta πως οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί από τον πάγκο της Λαμίας και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το διάστημα που έμεινε στην ομάδα και την πόλη.

Ηταν 16 Δεκεμβρίου του 2020 όταν ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε τη Λαμία, που βρίσκονταν τότε καθηλωμένη στην τελευταία θέση της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και με μόλις 2 βαθμούς μετά τα 10 πρώτα ματς της σεζόν. Ωστόσο την οδήγησε σε μία τηρουμένων των αναλογιών άνετη παραμονή και φέτος συνέχισε στον πάγκο της.


Στα τέλη του Ιανουαρίου βρέθηκε στο peak της, όταν και απέκλεισε τον Αρη στους «8» του Κυπέλλου, πέρασε στα ημιτελικά του θεσμού και παράλληλα διατηρούσε «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ομως τότε σα να γύρισε ένας μαγικός διακόπτης, ακολούθησαν 6 σερί ήττες και πριν από μερικές ημέρες ο 49χρονος κόουτς αποφάσισε να παραιτηθεί, με σκοπό να αλλάξει η κατάσταση και να υπάρξει ένα «ηλεκτροσόκ» στο club. Ο Γρηγορίου μίλησε στο Gazzetta για το πώς οδηγήθηκε σε αυτή την εξέλιξη, αλλά και το τι «κρατά» από τους περίπου 15 μήνες που έμεινε στην ομάδα.


-Πώς οδηγηθήκατε στην απόφαση της παραίτησης;

«Η ομάδα προέρχονταν από επιτυχίες με τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και τον Αρη στο Κύπελλο και έδειχνε σε καλή κατάσταση, αλλά μετά υπήρχαν πολλά προβλήματα λόγω του κορονοϊού που μας 'διέλυσε'. Οταν τόσοι πολλοί παίκτες μένουν εκτός προπονήσεων αλλά και ορισμένοι συνεχίζουν για καιρό να αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι λογικό μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων να μη διαθέτουμε ως ομάδα όλα τα στοιχεία που είχαμε μέχρι πρότινος. Σα να μην έφτανε αυτό δώσαμε και 3 ματς σε 6 ημέρες (σ.σ. με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό από τις 10 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου) που ήταν αδύνατον να αντεπεξέλθουμε λόγω των όσων είχαν συμβεί, ενώ νομίζω πως στο Περιστέρι σταθήκαμε και άτυχοι στον τρόπο που δεχθήκαμε τα γκολ, κάτι που μας επηρέασε ψυχολογικά. Εκείνο το παιχνίδι ήταν κομβικό στο κομμάτι της ψυχολογίας που πλέον είχε πέσει αρκετά. Οταν λοιπόν έρχονται συνεχόμενα τέτοια αποτελέσματα, κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει λύση. Στη ζωή μου αλλά και την καριέρα μου λειτουργώ αντίστοιχα και για αυτό θεώρησα πως αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι από την πλευρά μου, ώστε να δώσω εγώ τη λύση που απαιτούνταν. Δυστυχώς σε διάστημα περίπου 15-20 ημερών πήγε στράφι η καλή εικόνα τόσων μηνών. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο και δεν μπορείς να προβλέψεις τα καλά και τα άσχημα. Για όλους μας ήταν ένα στενάχωρο, δύσκολο 'διαζύγιο', αλλά ήταν και μονόδρομος να γίνει».


-Η έξαρση των κρουσμάτων Covid ήταν τόσο καταλυτική; Η ομάδα έδειχνε σε καλή αγωνιστική και φυσική κατάσταση, κάτι που φάνηκε όταν Τετάρτη κέρδισε στην παράταση τον Αρη για το Κύπελλο και το Σάββατο τον ΟΦΗ, παρότι έμεινε πίσω στο σκορ.

«Εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω και η κατάσταση που διαμορφώθηκε μας πήγε πολύ πίσω. Ο κορονοϊός ήταν το πρόβλημα που μας ταλαιπώρησε και άλλαξε τα δεδομένα».


-Τι κρατάτε και τι θυμάστε περισσότερο από την παρουσία σας στη Λαμία;

«Ολη την περσινή περίοδο που ουσιαστικά όταν ανέλαβα ήταν ένας οργανισμός που βρίσκονταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Τα όσα πετύχαμε πέρσι δεν γίνονται συχνά στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα και τη φετινή μας πορεία στο Κύπελλο και ευρύτερα το στυλ παιχνιδιού που προσπαθήσαμε να παίξουμε, τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν. Εκείνο που κρατάω περισσότερο ήταν οι φιλίες που δημιούργησα με πολλούς ανθρώπους, οι οποίες και 'χτίστηκαν' αρχικά μέσω της συνεργασίας μας».


-Επειδή σταθήκατε στις προσωπικές σχέσεις, η σχέση σας με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Πανουργιά Παπαϊωάννου διαταράχθηκε λόγω των τελευταίων εξελίξεων;

«Σε καμία των περιπτώσεων. Από την πρώτη ημέρα της αρχικής επαφής που είχαμε ώστε να αναλάβω την ομάδα μέχρι και την ημέρα που έφυγα από την πόλη ήταν εξαιρετική και παραμένει σε ανάλογο επίπεδο. Είναι από τις συνεργασίες που αφήνουν το στίγμα τους και μακάρι στο μέλλον να μπορέσω να έχω και άλλες αντίστοιχες. Πρόκειται για έναν κύριο με Κ κεφαλαίο. Ακόμη και μετά τις 6 ήττες που είχε η ομάδα είχαμε εξαιρετικές σχέσεις


-Θεωρείτε πως αυτή είναι η μοίρα του προπονητή, να φεύγει μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα;

«Εξαρτάται πότε συμβαίνει, ανάλογα δηλαδή τη χρονική στιγμή που εμφανίζονται. Τώρα ήμασταν στο τέλος της χρονιάς. Ο προπονητή που σέβεται τον εαυτό του και την ομάδα που εργάζεται είναι δεδομένο πως πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να θέσει τον εαυτό του ως τη λύση που πρέπει αν υπάρξει. Αν γίνονταν σε άλλο χρονικό διάστημα, μπορεί τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά».


-Ο κόσμος της Λαμίας πως σας αντιμετώπισε;

«Ηταν εξαιρετικός προς το πρόσωπό μου. Μέχρι και την ημέρα που έφυγα από την πόλη μου το έδειχνε και έγινα αποδέκτης πολλών μηνυμάτων αγάπης. Στη Λαμία υπάρχει ποδοσφαιρικό πολιτισμός που δεν τον γνώριζα και είμαι χαρούμενος που τον έμαθα».


-Θα δείτε αύριο (6/3) το Λαμία-ΠΑΟΚ;

«Φυσικά και με μεγάλη αγωνία μπορώ να σου πω. Πιστεύω μάλιστα πως η ομάδα μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, ακόμη και τη νίκη, γιατί μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θυμάμαι πόσο, είχε τη δυνατότητα να δουλέψει ήρεμα για μία εβδομάδα και όχι να παίζει σερί παιχνίδια».


Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Αγώνες: 55

Νίκες: 16

Ισοπαλίες: 17

Ηττες: 22

Θέση στο πρωτάθλημα 2020/21: 9η

Στο Κύπελλο το 2021/22: Στους «4»

Αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις: 59 ημέρες (10 Μαρτίου 2021-8 Μαΐου 2021)