Ο Ευθύμης Κουλούρης με 16 γκολ οδηγεί την κούρσα των κορυφαίων σκόρερ της Super League Σουρωτή. Πετυχαίνοντας ένα γκολ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (23η αγωνιστική), ο επιθετικός του Ατρομήτου άφησε δύο γκολ πίσω τον Εζεκίελ Πόνσε της ΑΕΚ. Ο Αργεντίνος είναι ως τώρα ο βασικός ανταγωνιστής του για την κορυφή, έξι στροφές πριν το τέλος.

Βέβαια στα 10 γκολ είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο πρώτος σκόρερ της σεζόν 2015-16, που με την φόρα που έχει πάρει ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει αρκετά γκολ ακόμα. Χτυπάει πέναλτι, αλλά δεν σκόραρε στα δύο τελευταία, ενώ είχε πετύχει επτά γκολ στους πέντε προηγoύμενους αγώνες! Με ένα τέτοιο ξέσπασμα μπορεί να ελπίζει.

Στα 12 χρόνια της Super League Σουρωτή μόνο δύο Έλληνες κατάφεραν να βγουν πρώτοι σκόρερ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος το 2006-07, την πρώτη σεζόν, και ο Κώστας Φορτούνης το 2015-16. Τα υπόλοιπα χρόνια επικρατούσαν οι πολύ καλοί ξένοι επιθετικοί που έχουν έλθει στην Ελλάδα. Ο Ευθύμης Κουλούρης ελπίζει να γίνει ο τρίτος Έλληνας που θα βρεθεί στην κορυφή.

Εντυπωσιακό είναι ακόμα το γεγονός ότι οι δύο παίκτες που μονομαχούν αγωνίζονται σε ομάδες που δεν έχουν την καλύτερη επίθεση. Ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν από 51 γκολ, ο Κουλούρης έχει σκοράρει 16 φορές σε μια ομάδα που έχει πετύχει 35 γκολ, και ο Πόνσε των 14 γκολ παίζει στην ΑΕΚ των 37 γκολ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε τον περσινό πρώτο σκόρερ, τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, που έφυγε τον Ιανουάριο, αλλά με τα εννέα γκολ του παραμένει πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και πιθανόν να παραμείνει ως το τέλος. Από εκεί και πέρα στον ΠΑΟΚ υπάρχει πλουραλισμός στο γκολ, με 15 παίκτες να έχουν πετύχει από ένα ως έξι γκολ.

Ο Ολυμπιακός εκτός από τον Φορτούνη έχει τον Αχμέντ Χασάν στα οκτώ και συνολικά 14 διαφορετικούς σκόρερ.

Οι σκόρερ ως τώρα:

1. Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος) 16
2. Εζεκίελ Πόνσε (ΑΕΚ) 14
3. Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός) 10
4. Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος – Ολυμπιακός) 9
5. Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς (δεν αγωνίζεται) 9
6. Αχμέντ Χασάν (Ολυμπιακός) 8
7. Ματέο Γκαρσία (Άρης) 8
8. Φράνκο Μάζουρεκ (Παναιτωλικός) 7
9. Έρικ Γέντρισεκ (Ξάνθη) 7