Πολλούς λόγους έχουν οι φίλοι του Άρη να βρεθούν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Η ομάδα τους γύρισε στη Super League Σουρωτή, και όπως και τις άλλες δύο φορές που γύρισε στην κατηγορία, βγαίνει αμέσως και Ευρώπη!

Ο Άρης είναι σίγουρα πέμπτος στη βαθμολογία, αλλά θα ήθελε να κλείσει με νίκη, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι. Άλλωστε θα ήθελε να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών στην έδρα του, που έχει από το 2009-10 με εννέα. Ποτέ άλλοτε δεν έχει ξεπεράσει τις οκτώ στα χρόνια της Super League Σουρωτή.

Ο Άρης φέτος πέτυχε και πολλά γκολ. Ήδη τα 39 είναι ρεκόρ για τα χρόνια της Super League Σουρωτή, και θα ήθελε να ξεπεράσει τα 40. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί εδώ και 19 χρόνια, όταν το 1999-00 έβαζε 50, αλλά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών έχει να βάλει 40 γκολ από την περίοδο 1975-76, όταν πάλι είχε βάλει 50.

Το "Κλεάνθης Βικελίδης" επισκέπτεται η Ξάνθη, που θα παρμείνει στην κατηγορία 31η σεζόν. Και αυτό έγινε με μια νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα. Αυτή η μοναδική νίκη της στα τελευταία 13 παιχνίδια την έφερε στους 32 βαθμούς.

Λίγα γκολ, πολλές ισοπαλίες και πολλά 0-0 χαρακτήρισαν την φετινή πορεία της ομάδας.

Έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα, αλλά την τέταρτη χειρότερη επίθεση. Στα 29 παιχνίδια της μπήκαν μόλις 47 γκολ συνολικά, λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα, αφού ο αμέσως επόμενος, ο Αστέρας Τρίπολης είχε 52 γκολ στα παιχνίδια του.

Η Ξάνθη το φθινόπωρο έκανε δύο διαδοχικές νίκες εκτός έδρας, σε Λιβαδειά και Τρίπολη, και αυτό ήταν. Ακολούθησαν πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. 

Αν ο Άρης νικήσει την Ξάνθη, θα είναι η πρώτη φορά από το 2007-08, που θα κάνει δύο στα δύο. Μάλιστα κοντεύουν 10 χρόνια, από τότε που τη νίκησε στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η Ξάνθη έχει φύγει με τρεις ισοπαλίες - στα τρία τελευταία - και μια νίκη από εκεί, μετά το 1-0 του Άρη τον Σεπτέμβριο του 2009 (90' κεφαλιά Αμπρέου).

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 17
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Ξάνθης: 17

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 10
Ισοπαλίες: 8
Νίκες Ξάνθης: 5

Στον πρώτο γύρο
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019
Ξάνθη - Άρης 0-1
(37' σουτ Ματέο Γκαρσία)