Με εκ διαμέτρου αντίθετες εντυπώσεις ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα ο Απόλλων και η Λαμία, καθώς ο πρώτος είναι εδώ και καιρό τελευταίος, ενώ η Λαμία βρίσκεται στο πάνω μισό της βαθμολογίας και ελπίζει να τερματίσει καλύτερη ομάδα της περιφέρειας.

Ο Απόλλων με 10 βαθμούς έχει την δεύτερη χειρότερη συγκομιδή στην ιστορία της Super League Σουρωτή, όσους είχε και πέρσι ο Πλατανιάς.

Ακόμα αν ο Απόλλων δεν νικήσει τη Λαμία, θα μείνει στις δύο νίκες, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Super League Σουρωτή, που έχουν ακόμα ο Ιωνικός το 2007, η Νίκη Βόλου το 2015 και ο Πλατανιάς το 2019.

Επίσης αν δεν σκοράρει, ο Απόλλων θα ισοφαρίσει την αρνητική επίθεση την ιστορία της Super League Σουρωτή, καθώς μόνο η Δόξα Δράμας είχε βάλει 11 γκολ το 2011-12. Το 2014-15 είχε βάλει επτά η Νίκη Βόλου, αλλά δεν είχε τελειώσει το πρωτάθλημα.

Η Λαμία είναι ήδη κατά τέσσερις βαθμούς καλύτερη από την περσινή της πρώτη σεζόν. Μπορεί να φτάσει και τους 37 αν νικήσει. Σε αυτή την περίπτωση περιμένει και την ήττα του Παναιτωλικού για να βγει καλύτερη ομάδα της περιφέρειας. Σε συνδυασμό με την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου, η Λαμία έχει ικανοποιήσει με το παραπάνω τον κόσμο της. Έστω και αν έχει μια νίκη στα επτά τελευταία πρωταθλήματος.

Στη Ριζούπολη ο περσινός αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 (88' σουτ Ελμπάζ - 90' πέναλτι Πίτι), ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν για τη Φούτμπολ Λιγκ ο Απόλλων είχε νικήσει με 1-0. Το 2016 με φάουλ του Κονέ στο 70' και το 2017 με κεφαλιά του Ρομάνο στο 13'.

Η ιστορία
Νίκες Απόλλωνα: 0
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Λαμίας: 1

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα
Νίκες Απόλλωνα: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0

Στον πρώτο γύρο
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
Λαμία - Απόλλων 2-1
(12' σουτ Μπαράλες, 24' πέναλτι Μπαράλες - 19' σουτ Ελ Χέλβε)