Σίγουρα ικανοποιημένοι από την ως τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να θεωρούνται οι δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες της περιφέρειας στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Και αν στην ΑΕΛ υπάρχει ικανοποίηση, στον ΟΦΗ μπορεί να διακρίνει κανείς και ενθουσιασμό.

Στη Λάρισα λοιπόν οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν μετά από μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων, αλλά και ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο Κύπελλο για την κάθε μια. Η ΑΕΛ έχασε στην Καλαμάτα με 3-0 και ο ΟΦΗ στην Καβάλα με 2-0 και η πρόκρισή τους θα απαιτήσει υπερπροσπάθεια στις αρχές του Δεκέμβρη.

Στο πρωτάθλημα όμως, με τις βασικές ενδεκάδες είναι αλλιώς… Η ΑΕΛ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχοντας κερδίσει τα τρία από αυτά. Και δεν ήταν και η ευκολότερη πεντάδα, αφού είχε μέσα ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη και Ξάνθη. Η ΑΕΛ έχει να χάσει από τις 15 Σεπτέμβρη, 1-0 στη Νέα Σμύρνη τότε, ενώ στην έδρα της, όπου έχει δώσει μόλις τρία παιχνίδια έχει τρία διαφορετικά αποτελέσματα. Έχασε από τον Ολυμπιακό, έσπασε το αήττητο της Ξάνθης και έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΛ δείχνει τελευταία να έχει εύκολα το γκολ εκτός έδρας, αφού πέτυχε επτά στα τρία τελευταία ταξίδια της, τρία στον Άρη και από δύο σε Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό. Θέλει να αποδείξει ότι το έχει και στο γήπεδό της, αφού τα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα δεν είναι και αξιόπιστο δείγμα. Έβαλε βέβαια τρία στην Ξάνθη, αλλά έμεινε στο μηδέν με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ο ΟΦΗ είναι τέσσερις βαθμούς πάνω από την ΑΕΛ, στηριζόμενος κυρίως στην έδρα του και τα… δεύτερα ημίχρονα. Έχει χάσει τα δύο τελευταία εκτός έδρας από Βόλο και Ολυμπιακό, αλλά η ισοπαλία με Άρη και η νίκη επί του Παναθηναϊκού νωρίτερα παραμένουν σημαντικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί κανείς λοιπόν να χαρακτηρίσει από τις δύο τελευταίες ήττες την πορεία του.

Αυτό όμως που τον χαρακτηρίζει είναι η πολύ καλή του επίθεση – μόνο ο ΠΑΟΚ έχει ένα γκολ παραπάνω – και ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι τα περισσότερα γκολ του είναι στο δεύτερο ημίχρονο. Από τα 17 τα 13 έχουν έλθει στο δεύτερο ημίχρονο και 12 από τα 17 στην έδρα του.

Και τα δύο παιχνίδι της περασμένης σεζόν έληξαν χωρίς γκολ. Από το 1988-89 είχαν να φέρουν δύο ισοπαλίες στη σεζόν. Με αυτά τα αποτελέσματα η ΑΕΛ έμεινε αήττητη πάντως στα έξι τελευταία μεταξύ τους. Κέρδισε τα τρία, ενώ άλλα τρία ήταν ισόπαλα.
Ο ΟΦΗ είχε νικήσει για τελευταία φορά τον Μάρτη του 2007, μέσα στη Λάρισα, και είναι η μοναδική του νίκη στα εννέα τελευταία.

Ο ΟΦΗ έχει νικήσει στη Λάρισα τρεις φορές στην ιστορία του, όλες σε σημαντικές σεζόν για την ιστορία της ΑΕΛ! Το 1982, που η ΑΕΛ έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου, το 1995, τη χρονιά που η ΑΕΛ υποβιβάστηκε μετά από πολλά χρόνια, και το 2007, όταν η ΑΕΛ πήρε το τελευταίο Κύπελλο Ελλάδας! Η νίκη του 1995 ήταν η πιο εντυπωσιακή, με 6-2 (34’ σουτ Χόνι, 84’ σουτ Έμπε – 2’ σουτ Μαχλάς, 22’ σουτ, 31’ σουτ Ρίζνιτς, 44’ σουτ Μίτιτς, 72’ σουτ, 90’ σουτ Μούτας)


Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 18
Ισοπαλίες: 14
Νίκες ΟΦΗ: 15

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 14
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΟΦΗ: 3

Πέρσι
27.10.2018: ΑΕΛ – ΟΦΗ 0-0