Ο Παναιτωλικός γνώρισε την ήττα από τον Άρη και παραμένει σαν η ομάδα με τη μικρότερη βαθμολογική συγκομιδή, μόλις δύο βαθμών, ωστόσο δεν είναι τελευταίος λόγω της ποινής του Πανιωνίου.

Βέβαια η ανάγκη για βαθμούς, αλλά και την πρώτη νίκη, είναι πλέον μεγάλη. Και ένα εντός έδρας παιχνίδι είναι πάντα ευκαιρία.

Ο Παναιτωλικός έχει χάσει στο σπίτι του από Ξάνθη και ΑΕΚ, ενώ έμεινε στην ισοπαλία με την ΑΕΛ, στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στην πάγκο του.

Επεκτείνοντας και πέρσι είναι 10 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη, από τις 14 Απριλίου, όταν νίκησε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Στο Αγρίνιο δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία, με πέντε μάλιστα ήττες πριν την ισοπαλία με την ΑΕΛ. Έχει να νικήσει από τις 11 Μαρτίου, 5-0 τον Πανιώνιο. Μέσα στο 2019 έχει κερδίσει μόνο δύο από τα 11 παιχνίδια της έδρας του.

Βέβαια ο Παναιτωλικός βρίσκει τον Αστέρα Τρίπολης σε δύσκολη χρονική στιγμή, αφού έχει πάρει τα πάνω του.

Η ομάδα της Πελοποννήσου προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες, που την έδωσαν έξι βαθμούς, τους διπλάσιους από όσους είχε μαζέψει στα έξι πρώτα παιχνίδια.

Ο Αστέρας νίκησε Πανιώνιο και Λαμία, δείχνοντας να βελτιώνεται αρκετά επιθετικά. Μετά την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό έχει σκοράρει και στα επτά παιχνίδια του, ενώ με τη Λαμία πέτυχε τέσσερα.

Στα παραπάνω προσθέστε και τη νίκη για το Κύπελλο την Τετάρτη στα Χανιά με τον Πλατανιά… Τρεις οι νίκες στη σειρά και οκτώ παιχνίδια με γκολ.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Αστέρας χτίζει καλή παράδοση με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Δεν έχει χάσει κανένα από τα έξι τελευταία, κερδίζοντας τα τρία από αυτά.

Ο Παναιτωλικός έχει να κάνει νίκη από τον Ιανουάριο του 2016, τότε μάλιστα ήταν η τρίτη διαδοχική σε βάρος του Αστέρα.

Πάντως την ισοπαλία στο Αγρίνιο ο Αστέρας την πήρε με γκολ του Καλτσά στο τέλος του αγώνα, έτσι στα τρία τελευταία στο Αγρίνιο έχει μια νίκη και δύο ισοπαλίες.

Η σύντομη ιστορία τους στο πρωτάθλημα Super League ξεκινάει από το 2011 στο Αγρίνιο, με τη νίκη  του Παναιτωλικού 1-0, χάρη σε γκολ του επαναπατρισθέντα Άγγελου Χαριστέα, που είχε να σκοράρει εννέα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 4
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 6

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό
Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Πέρσι
28.10.2018: Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1
(66’ φάουλ Μοράρ – 90’ σουτ Καλτσάς)